De Beste Trimmers
Essentiële onderhouds- en schoonmaaktips voor je trimmer

Essentiële onderhouds- en schoonmaaktips voor je trimmer

Geplaatst door 19-04-2022 16:50 door Sophie Jacobiatus

Om ervoor te zorgen dat je trimmer soepel loopt en optimaal presteert is meer nodig dan alleen het vullen van de tank met brandstof en het vervangen van de bougie. Veel bezitters van een trimmer denken er zelfs nooit aan om hun trimmer schoon te maken, totdat hij niet goed loopt en de problemen die kunnen ontstaan door regelmatig schoonmaakonderhoud worden voorkomen.

Hier volgen enkele essentiële onderhouds- en schoonmaaktips voor je trimmer:

  1. Maak het luchtfilter schoon. Zorg ervoor dat je het luchtfilter regelmatig controleert en indien nodig schoonmaakt. Verwijder het filter en tik het voorzichtig tegen een hard oppervlak om vuil en stofophopingen te verwijderen. Voor filters die bijzonder vuil zijn, kun je een klein borsteltje gebruiken om het vuil te verwijderen of het filter in een warm zeepsopje laten weken. Zorg ervoor dat het luchtfilter volledig droog is voordat je het opnieuw installeert.

  2. Controleer de bougie. Nadat je de trimmer een tijdje hebt laten draaien, moet je de bougie controleren en schoonmaken. Zie dit als een kijkje onder de motorkap van je trimmer, want het kan eventuele ophoping door langdurig gebruik aan het licht brengen. Nogmaals, je kunt een klein borsteltje gebruiken om de bougie schoon te maken en hem daarna weer monteren als je klaar bent.

  3. Slijp de messen. De messen van je trimmer moeten regelmatig gecontroleerd worden op scherpte en indien nodig geslepen worden. Doffe messen kunnen vertragingen veroorzaken in de prestaties van je machine, dus ze scherp houden zorgt voor een soepele werking.

  4. Maak het brandstoffilter schoon. Als onderdeel van je onderhoudsroutine voor je trimmer moet je ook het brandstoffilter controleren en schoonmaken. Na verloop van tijd kunnen vuil en puin zich ophopen in dit filter en het moet regelmatig geïnspecteerd worden om er zeker van te zijn dat het goed werkt.

  5. Maak het maaidek schoon. Zorg er ten slotte voor dat je de buitenkant van je trimmer regelmatig schoonmaakt. Een goede schoonmaakbeurt van het maaidek zal ervoor zorgen dat grasresten en afval je machine niet verstoppen.

    Door je trimmer goed te onderhouden zal hij soepel en efficiënt werken telkens als je hem gebruikt. Zorg ervoor dat je bovenstaande tips opvolgt en je zou in de toekomst geen problemen met je trimmer moeten hebben.